De geleider

Art. 1. De geleider moet tenminste de volle leeftijd van 12 jaar bereikt hebben. Onder de 16 jaar is de schriftelijke toestemming van de ouders en van het bestuur nodig. Bovendien is er een proefperiode van 5 lessen voorzien waarna de lesgever(s) advies zullen geven aan het bestuur, zodat zij een definitief standpunt kunnen innemen.

Art. 2. Op het oefenterrein en in de kantine geldt een algemeen rookverbod.

Art. 3. Personen die ogenschijnlijk onder de invloed van alcohol of verdovende middelen zijn, worden de toegang tot het terrein van de vereniging ontzegd.

Art. 4. Redetwisten van iedere aard zijn verboden op de terreinen van de vereniging.

Art. 5. Iedere geleider die zich brutaal gedraagt jegens zijn hond, tegenover de lesgever, tegenover de medecursisten of tegenover een andere aanwezige persoon zal onmiddellijk van het terrein van de vereniging verwijderd worden. Vandalisme zal nooit getolereerd worden. Eventueel zal een klacht bij de politie worden neergelegd.

Art. 6. De uitwerpselen van de hond worden onmiddellijk door de geleider zelf verwijderd. Dit geldt zowel voor de terreinen, met inbegrip van de plasweide, als voor de toegangswegen. Daarom dient iedere geleider voorzien te zijn van een poepzakje, denk ook tijdens je wandelingen aan deze zakjes (strenge politiecontroles te Tongeren).

Art. 7. Iedereen die op het terrein van de vereniging aanwezig is met een hond dient deze ten alle tijde aangelijnd en onder controle te houden, ook in de kantine. Op deze regel zijn geen uitzonderingen toegestaan, behalve in het kader van een les.

Art. 8. Personen die, samen met een geleider van een hond, de vereniging betreden moeten er door de geleider op gewezen worden dat zij vreemde honden niet mogen aanraken.

Art. 9. Kinderen dienen steeds onder het toezicht van een volwassene te blijven.

Art. 10. Leden kunnen met voorstellen, klachten of verzuchtingen steeds terecht bij de leden van het bestuur. Eventueel kunnen ze hun voorstel of klacht ook schriftelijk en, indien ze het verkiezen, anoniem, deponeren in de ideeënbus die is opgehangen in de kantine of via het gastenboek op deze website. Het bestuur verbindt zich ertoe een passende oplossing te vinden.

 

De hond

Art. 11. Iedere hond, zonder onderscheid van ras of afstamming, wordt toegelaten mits hij minimum 3 (drie) maanden oud is en de nodige inentingen heeft gekregen. De jaarlijkse vaccinatie van de hond is verplicht. (Opmerking: naast de gewone vaccinaties is ook een vaccinatie tegen kennelhoest verplicht). Bij de inschrijving en bij de vernieuwing van het lidgeld dient het diergeneeskundig paspoort van de hond voorgelegd te worden om na te gaan of de nodige vaccinaties gebeurden.

Art. 12. De hond dient in goede gezondheid te verkeren om de opgelegde oefeningen te kunnen uitvoeren. Zieke, onverzorgde of onder geslachtsinvloed verkerende (loopse) honden worden niet op het terrein van de vereniging toegelaten.

Art. 13. De geleider is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat de hond aan art. 17bis van de wet van 14 augustus 1986 -betreffende de bescherming en het welzijn der dieren- voldoet. M.a.w. het couperen van de oren bij honden is verboden sinds 1 oktober 2001. Het couperen van de staarten van honden is verboden vanaf 1 januari 2006.

Art. 14. Om de lessen te kunnen volgen heeft de hond volgende zaken nodig : een slipketting, een leiband van ongeveer 2 meter en een apporteervoorwerp. Prikkelbanden, het omgekeerd dragen van de slipketting en andere foltertuigen zijn verboden.

Art. 15. De lesgever wordt op de hoogte gebracht van het gedrag van de hond (agressie tegenover mensen of andere honden, angst,…) zodat hij gepaste maatregelen kan nemen.

 

Verzekering

Art. 16. Bij het inschrijven wordt een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen afgesloten door de vereniging in hoofde van het lid. Deze verzekering is verplicht en wordt jaarlijks aangerekend bij iedere betaling van het lidgeld. Kledij, bril, … zijn niet verzekerd. Evenmin zijn kwetsuren van de hond verzekerd. Meer informatie over de inhoud van de polis zijn te verkrijgen bij de secretaris. Wij raden bovendien iedereen aan een verzekering BA privé-leven (familiale) af te sluiten, dit ivm de berokkende schade door de hond. Personen die zich op onze terreinen begeven zonder toestemming van het bestuur, kunnen hun schade (lichamelijke of stoffelijke) onder géén enkele voorwaarde verhalen.

 

De lessen

Art. 17. Dag - en uurregelingen worden meegedeeld op de infoborden in de kantine.

Art. 18. Niet-leden zijn niet toegelaten op het oefenterrein. Leden mogen niet op het oefenterrein komen zonder toestemming en toezicht van het bestuur. Een lid dat te laat komt op de training moet wachten op het teken van de instructeur om zich bij de groep te voegen. Indien de les reeds méér dan 15 minuten bezig is wordt men niet meer toegelaten tot de les.

Art. 19. De lesgever verbindt zich ertoe zijn kennis en inzicht ten dienste te stellen van ieder lid. Daartoe leidt de instructeur de oefeningen en heeft hij het recht bevelen te geven en dienen de leden te gehoorzamen aan de instructeurs tijdens de lessen.

Art. 20. De instructeur is bevoegd om maatregelen te nemen tegenover de geleider en/of de hond met het oog op het sociaal gedrag ten opzichte ven andere honden en/of geleiders (bijvoorbeeld verplichten de hond een muilband te laten dragen).

Art. 21. De leden mogen het oefenterrein verlaten tijdens de les, mits toestemming van de instructeur die eerst op de hoogte gebracht wordt.

Art. 22. GSM toestellen worden niet toegelaten op het oefenterrein, tenzij men de toestemming heeft gekregen van de hoofdinstructeur.

Art. 23. Indien men om organisatorische redenen in een andere groep (hogere) mee traint, houdt dit niet in dat men verder mag blijven trainen bij deze (hogere of andere) groep.

 

Diversen

Art. 23. Iedereen helpt mee de orde te handhaven op het terrein van de vereniging.

Art. 24. Personen vreemd aan de groep kunnen inlichtingen bekomen bij één van de bestuursleden. Namen en foto’s van de instructeurs en van de bestuursleden zijn te vinden in de infobrochures op de tafels, op het infobord en op deze website.

Art. 25. Het bestuur kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van diefstal.

Art. 26. De leden dienen steeds hun lidkaart bij te hebben wanneer ze aanwezig zijn op de terreinen van de vereniging. Om te mogen deelnemen aan overgangsproeven moet men zijn lidkaart kunnen voorleggen.

Art. 27. In geval van een adreswijziging zal het secretariaat onverwijld op de hoogte gebracht worden van het nieuw adres.

Art. 28. De activiteiten beogen uitsluitend op liefhebberij. Geen enkel persoonlijk winstbejag zal worden nagestreefd of getolereerd.  Art. 29. Onvoorziene omstandigheden worden behandeld in bestuurskring. 

Art. 30. De parkeerplaatsen op het terrein zijn voorbehouden aan de trainers, het bestuur en personen met een toelating van het bestuur. 

 Art. 31. Ieder lid verbindt zich ertoe, bij het aansluiten bij de vereniging, het huishoudelijk reglement na te leven. Het niet naleven kan leiden tot uitsluiting.

 

 

HOME INFO KALENDER FOTOGALLERIJ      CONTACT DIVERSE
WELKOM EERSTE LES        

NIEUWS

 

LESUREN

LIGGING

INSTRUCTEURS

REGLEMENT

BESTUUR